среда, 27. мај 2015.

Промоција књига Јурија Нечипоренка у БеоградуУ библиотеци Руског дома у Београду, 29. маја 2015, биће одржана промоција књига руског писца Јурија Нечипоренка, чију сам књигу "Ломоносов, царски помоћник" (Књижевни клуб Брчко, 2014) превео са руског на српски. Његов роман (биографија за децу и одрасле) о Гогољу, "Дечак са вашара", такође је већ  преведена на српски (Паидеиа, превод Александра Грубор). Један избор његове прозе објављен је и у Хрватској, у преводу Жарка Миленића.
Јуриј Нечипоренко је све значајније име савремене руске књижевности, доктор физике, професор Московског државног универзитета Ломоносов, перформер, одбојкаш, и пре свега изузетно богата и инспиративна личност.
Са обзиром на Нечипоренков концепт књига "за децу и одрасле", заснован на тези да свако старији од 10 година може да чита и разуме што и одрасли, промоција ће бити подељена на два дела: од 15 часова класична промоција уз учешће аутора и преводилаца, а од 16 часова дружење са децом-читаоцима, пре свега онима који уче руски језик, али сви су добродошли, тим пре што ће имати прилику да упознају некога ко ће им свакако остати у памћењу.
Књиге о Гогољу и Ломоносову и код нас су објављене са оригиналним илустрацијама чувеног руског уметника Јевгенија Подколзина.

Нема коментара:

Постави коментар